Idén ezekre a kérdésekre keressük a választ a mára már hagyománnyá vált  Egészség Hídja rendezvényen. Most az időért vonulunk a megszokott rózsaszínben: hogy a betegséget idejében felfedezzék, hiszen ez a gyógyulás kulcsa. Ébresztőórákkal felvértezve vonulunk azért is, hogy az egészséges és a már diagnosztizált betegek időben kapjanak leletet, diagnózist és jussanak elfogadható időben a szükséges terápiákhoz.

Magyarországon naponta öten halnak meg emlőrákban. A 14 évvel ezelőtt életre hívott ,,rózsaszín” kezdeményezés elsősorban a mellrák időbeni felismeréséért és a korai diagnózisáért indult. Ahogy ma is erről szól - küzd az ébrenlétért, hogy mindenki időben,,kapcsoljon/lépjen”: az egészséges, a  beteg, a szakember és a döntéshozó.

Egyszerre csörgő ébresztőórák százai jelképezik majd az idő fontosságát, s erről beszélnek majd az ország vezető szakemberei, érintettek és a közélet ismert, kedvelt szereplői.

A mellrák ,,nagykövete” szerepet az idén felvállalta Nagy Ervin színész, Pásztory Dóra paralimpikon úszóbajnok, Pásztor Anna énekesnő és Südi Iringó táncművész.

(Forrás:gyogyszerszektor.hu, egeszseghid.hu/Fotó:egeszseghid.hu)