A leköszönő Elnök a tisztújító közgyűlésen kiemelte: „nagy megtiszteltetés volt Dr. Orbán István után átvenni az elnöki pozíciót, majd tíz éven keresztül betölteni, de úgy éreztem ennyi év után ideje átadni a staféta botot másnak, hiszen minden szervezet, így a MAGYOSZ számára is fontos a változás.”

A vezérigazgató 1992-től képviselte a Richtert a MAGYOSZ-ban, Szolnoki József nyugdíjba vonulását követően.

Az 1993. április 5-i Közgyűlésen elnökségi taggá választották. Az ugyancsak ezen a Közgyűlésen történt Alapszabály módosítás kapcsán az azonos tevékenységi körök szerinti hasonló cégek szerveződésére jöttek létre a szekciók, köztük a Gyártók Szekciója. Elnöke Bogsch Erik lett.

Az Elnökségen belüli munkája eredményeként a 1996. november 29-i Közgyűlésen Alelnökké választották.

A Richter vezérigazgatóját 2006-ban, Dr. Orbán István, a MAGYOSZ alapító Elnökének halálát követően választották Elnökké, 29 érvényes szavazat alapján, 28 szavazattal, 1 tartózkodás mellett.

Bogsch Erik hiszi és vallja: a MAGYOSZ küldetése a világszínvonalú magyar gyógyszeripar évszázados hagyományainak tovább éltetése, új hagyományok teremtése. Versenyképességünk alapja, jövőbeli sikereink legfontosabb záloga az innováció. Célunk, hogy gyógyszereinkkel segítsük a magyar emberek gyógyulását, egészségük megőrzését, beruházásainkon és munkahelyeinken keresztül pedig aktívan támogassuk országunk gazdasági versenyképességét.

Bogsch Erik a jövőben MAGYOSZ elnökségi tagként segíti az új Elnök, az Alelnökök és a MAGYOSZ egészének munkáját.

gyogyszerszektor.hu/magyosz.org/FreeImages