Az Elios a miniszterelnök veje, Tiborcz István érdekeltségébe tartozott, amíg ki nem vásárolta a cégből Paár Attila milliárdos. Hauberl akkor jelent meg az Eliosnál, amikor Paár beszállt a WHB Befektetési Kft.-n keresztül, és úgy tartják számon, hogy ő az operatív kapcsolat a milliárdoshoz.

Hauberl korábban főleg informatikai cégekben bukkant fel, mint a kulcsfontosságú Idom 2000 Zrt.-ben, amely a választási informatikai rendszer örökös fejlesztője volt. Az Elios-beli szerepvállalásával együtt Hauberl azonban a WHB építőipari cégeiben is megjelent, a PBE Építő Kft. és a PBM Mélyépítő Kft. ügyvezetője lett. A Plasma Expert ügyvezetésével pedig a gyógyszerbizniszbe is beszáll.

Az új cég főtevékenysége a gyógyszeralapanyag-gyártás, de a gyógyszer- és gyógyászatitermék-nagykereskedelem is szerepel a repertoárjában az egyéb humán-egészségügyi ellátással egyetemben. A Plasma Expert alapítója azonban nem valamely egészségügyi nagyágyú, hanem a Fertődi Építő és Szolgáltató Zrt. Többségi tulajdonosa az Excidit Befektetési Kft.-n keresztül a cégnyilvántartásban luxemburgi lakcímen szereplő Kacsóh Gábor, és a mérlegbeszámoló szerint 24 százalékot birtokol Khaut András.

A Fertődi Építő nem esik messze a WHB-csoporttól, biatorbágyi fióktelepének a címe éppen a csoport főcégének, a West Hungária Bau Kft.-nek a székhelyével egyezik meg. A Fertődi Építő saját bevallása szerint Győr, Sopron és Szombathely környékén meghatározó szerepet tölt be az építőipar területén. A mérlege alapján az utóbbi két-három évben látványosan növekedett: a 2013-ban elért 2,5 milliárdos árbevétel után tavaly több mint 7 milliárd forgalmat könyvelt el.

gyogyszerszektor.hu/vg.hu/freeimages.com